Консултативни средби со неформалните платформи на претставници од ГО и ЕЛС во Пробиштип и Теарце

Mинатата седмица тимот на ЖГИ АНТИКО спроведе две консултативни средби со неформалните платформи на претставници од ГО и ЕЛС во општините Пробиштип и Тераце.

На овие работни состаноци беа дадени финалните забелешки во однос на Нацрт Стратегиите и Акциските планови на КЕМ во двете општини. Исто така, беа дефинирани понатамошните активности и начини на дејствување на овие платформи.

Активностите се спроведени во рамки на проектот: “Граѓанските организации – промотори на дијалог, акција и креирање локални политики“ поддржан од програмата Цивика мобилитас.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »