Category Archives: Кампањи

Марш за женски права: Ти не си виновна!

Марш за женски права: Ти не си виновна!Вчера, со почит кон досегашните победи на жената за родовата еднаквост, но свесни за општествените појави и системски недостатоци кои го загрозуваат нашето постоење како слободни, еднакви, достоинствени и безбедни, марширавме под слоганот „Ти не си виновна!“ Во прилог галерија од Маршот за женски права: Ти не си […]

Shënimi i 8 MARS-it me MARSH për të DREJTA ТË GRAVE!

Në 8 mars, me respekt ndaj fitoreve të deritanishme të gruas për barazi gjinore, por të vetëdijshëm për dukuritë shoqërore dhe mangësitë sistemore të cilat rrezikojnë ekzistencën tonë si të lirë, të barabartë, me dinjitet dhe të sigurtë, këtë vit marshojmë nën slloganin „Ti nuk je fajtore!“ 8 Marsi është dita kur e festojmë çdo […]

КАНАТЛАРЦИ – О. ПРИЛЕП 07.12.2017

Во рамките на меѓународната кампања „16 дена активизам против насилтво врз жени и девојчиња“ Женската граѓанска иницијатива АНТИКО во ОУ„Кирил и Методиј“ спроведе работилница со жени од рурални средини на тема: „Облици на насилство врз жените и домашното насилство и мерки на заштита“.Кампањата е финансиски поддржана од институционалните грантови на#Civicamobilitas.

16 дена активизам против насилството врз жените и девојчињата

ШУТО ОРИЗАРИ – 07/12 / 2017 Во рамките на меѓународната кампањата „16 дена активизам против насилството врз жените и девојчињата, организирана од Женската граѓанска иницијатива АНТИКО, спроведена е работилница на тема: “Препознавање и заштита од родово базираното насилство” со ученици од осмо и од девето одделение во ОУ “26 ЈУЛИ” во Општина Шуто Оризари.Кампањата е […]

“16 ditë aktivizëm kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave”

KUMANOVË – /04/12/2017/ Në kuadër të fushatës ndërkombëtare “16 ditë aktivizëm kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave” organizuar nga Iniciativa Qytetare e Grave ANTIKO në sallën e Këshillit Komunal u realizua puntori intersektoriale në temën: „Veprim i koordinuar – planifikimi i shërbimeve për fuqizim dhe mbështetje të viktimave të dhunës“ Në këtë ngjarje morën pjesë: […]

16 дена за активизам против насилството врз жените и девојчињата

ТЕАРЦЕ 05.12.2017 Работилницата на тема “Препознавање и заштита од родово базираното насилство” беше спроведена со ученици од осмо и од девето одделение во ОУ “Кирил Пејчиновиќ” во Општина Теарце, во рамките на меѓународната кампања “16 дена за активизам против насилството врз жените и девојчињата, организирана од Женската граѓанска иницијатива АНТИКО.Кампањата е финансиски поддржана од институционалните […]

16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња организирана Куманово, 04/12/2017/

Куманово, 04/12/2017/Во одбележувањето на глобалната кампања 16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња организирана од ЖГИ АНТИКО-СКОПЈЕ во Советот на општина Куманово спроведена интерсекторска работилница на тема : „ Координирано дејствување – планирање на услуги за оснажнување и поддршка“, на настанот присуствуваа претставници на институции, локални граѓански организации и претставници на општината. Кампањата […]

Спроведена нтерсекторска работилница, Кампања 16 дена активизам- Куманово

Во рамките на Меѓународната кампања „16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња“, на 04.12.2017 во просториите на Советот на Општина Куманово, одржавме интерсекторска работилница на која присутните имаа можност да дискутираат на темата „Координирано дејствување – планирање на услуги за оснажнување и поддршка“. Kампањата ја спроведува АНТИКО со поддршка на институционалниот грант од […]

Спроведена работилница со средношколци Кампања 16 дена активизам – TВ Коха

Kампањата е овозможена со институционалниот грант од #CivicaMobilitas Во рамките на Меѓународната кампања „16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња“, на 04.12.2017 година во Тетово одржавме работилница со средношколци од 1ва до 4та година на тема „Препознавање и заштита од родово базираното насилство“.

Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,, Гостивар

Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,, 02.12.2017 – ГостиварРаботилница со млади на тема „Облици на насилство врз жените и домашното насилство и мерки на заштита“ — со Wci Antico.

Translate »