Category Archives: Завршени

ЖГИ АНТИКО и АДРИОН ве покануваат да присуствувате на Фестивалот за културно наследство „Гургурица 2019“, што ќе се одржи од 8 – 9 октомври 2019 година, во Гугурица, Општина Брвеница

Почитувани пријателки/ли и соработнички/ци!ЖГИ АНТИКО и ЗОК АДРИОН ве покануваат да присуствувате на Фестивалот за културно наследство „Гургурица 2019“, што ќе се одржи од 8 – 9 октомври 2019 година, во Гугурица, Општина Брвеница. Свеченото отворање на Фестивалот ќе се биде на 8 октомври, во 12:00 часот, во селото Гургурица.На 9 октомври во селото Челопек […]

Граѓански собир во Општина Карпош

КАРПОШ НА 15/12/2017 ГРАЃАНСКИ СОБИР Граѓански собир во Општина КарпошНа 15/12/ 2017- петок со почеток во 10 часот ќе се одржува четвртиот Граѓански собир во општина Карпош, Ги покануваме жителите од општина Карпош и сите засегнати страни (особено локални граѓански организации) да земат учество во собирот. Собирот се организира во склоп на проектот „Здружени сили […]

16 дена активизам против насилството врз жените и девојчињата

ШУТО ОРИЗАРИ – 07/12 / 2017 Во рамките на меѓународната кампањата „16 дена активизам против насилството врз жените и девојчињата, организирана од Женската граѓанска иницијатива АНТИКО, спроведена е работилница на тема: “Препознавање и заштита од родово базираното насилство” со ученици од осмо и од девето одделение во ОУ “26 ЈУЛИ” во Општина Шуто Оризари.Кампањата е […]

“16 ditë aktivizëm kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave”

KUMANOVË – /04/12/2017/ Në kuadër të fushatës ndërkombëtare “16 ditë aktivizëm kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave” organizuar nga Iniciativa Qytetare e Grave ANTIKO në sallën e Këshillit Komunal u realizua puntori intersektoriale në temën: „Veprim i koordinuar – planifikimi i shërbimeve për fuqizim dhe mbështetje të viktimave të dhunës“ Në këtë ngjarje morën pjesë: […]

16 дена за активизам против насилството врз жените и девојчињата

ТЕАРЦЕ 05.12.2017 Работилницата на тема “Препознавање и заштита од родово базираното насилство” беше спроведена со ученици од осмо и од девето одделение во ОУ “Кирил Пејчиновиќ” во Општина Теарце, во рамките на меѓународната кампања “16 дена за активизам против насилството врз жените и девојчињата, организирана од Женската граѓанска иницијатива АНТИКО.Кампањата е финансиски поддржана од институционалните […]

16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња организирана Куманово, 04/12/2017/

Куманово, 04/12/2017/Во одбележувањето на глобалната кампања 16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња организирана од ЖГИ АНТИКО-СКОПЈЕ во Советот на општина Куманово спроведена интерсекторска работилница на тема : „ Координирано дејствување – планирање на услуги за оснажнување и поддршка“, на настанот присуствуваа претставници на институции, локални граѓански организации и претставници на општината. Кампањата […]

Спроведена нтерсекторска работилница, Кампања 16 дена активизам- Куманово

Во рамките на Меѓународната кампања „16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња“, на 04.12.2017 во просториите на Советот на Општина Куманово, одржавме интерсекторска работилница на која присутните имаа можност да дискутираат на темата „Координирано дејствување – планирање на услуги за оснажнување и поддршка“. Kампањата ја спроведува АНТИКО со поддршка на институционалниот грант од […]

Спроведена работилница со средношколци Кампања 16 дена активизам – TВ Коха

Kампањата е овозможена со институционалниот грант од #CivicaMobilitas Во рамките на Меѓународната кампања „16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња“, на 04.12.2017 година во Тетово одржавме работилница со средношколци од 1ва до 4та година на тема „Препознавање и заштита од родово базираното насилство“.

Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,, Гостивар

Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,, 02.12.2017 – ГостиварРаботилница со млади на тема „Облици на насилство врз жените и домашното насилство и мерки на заштита“ — со Wci Antico.

Делчево – Меѓународна кампања „16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња„

Во рамките на Меѓународната кампања „16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња„ Женска граѓанска иницијатива АНТИКО, на 01.12. 2017 година во дневниот центар Делчево, спроведе работилница со младите со попреченост на тема заштита од родово базирано насилство.

Translate »